zaterdag 27 februari 2010

het geluk van oude apothekers flesjes.

Bij ons in het dorp stond een prachtig oud pand. Dit pand werd bewoond door een huisarts en deze had hier zijn praktijk.

De tuin rondom het huis was ontworpen door Mientje Ruys.

Het pand was zeer oud, scheef en bouwvallig maar het had mijn hart gestolen. Toen het huis in handen kwam van de zus van mijn vriendin, mocht ik voordat het zou worden gesloopt een kijkje nemen in dit prachtige pand. Ik wist dat het niet haalbaar was het te renoveren want het was zo scheef dat je bang was om te vallen met huis en al. In de oude behandel kamer was een grote kast en laten daar toch allemaal oude flesjes te staan... Ik was helemaal verkocht en aangezien de nieuwe eigenaren van het pand weinig belangstelling hadden voor deze vieze oude flesjes waren zij blij dat ik ze van deze narigheid had verlost! Nu na vele jaren kan ik nog steeds blij worden van deze mooie flesjes. Geen enkel flesje is gelijk en ook de kleur is elke keer net iets anders. Het pand en de tuin zijn niet meer maar gelukkig heb ik een fotografisch geheugen en ben dan ook blij het pand van binnen te hebben gezien. Wat blijft is de herinnering en wat mooie spullen.

10 opmerkingen:

marja visscher zei

Wat een leuke herinnering. Ik heb ook een aantal oude apothekersflesje verzameld in de loop der jaren, van die bruine met het etiket er nog op. Maar die van jouw zijn veel leuker omdat je er nog zo'n leuke herinnering bij hebt. Leuk om oude foto's van het pand en de huisarts te verzamelen. Misschien zijn er ook nog wel foto's van de tuin. Dat waren en zijn prachtige tuinen. Ons Streekmuseum in de Hoeksche Waard het Hof van Assendelft heeft ook een Mien Ruys tuin.
Fijn weekend verder!
Lieve groet, Marja

Bonjade zei

Wat goed dat je ze allemaal hebt behouden voor het nageslacht....;)
Maar nu eerst heel lang gewoon voor jezelf, om idd van te genieten.....
Fijne dag

La Maison zei

Mooi is dat oude glas hè? En met het verhaal erachter is het nog fijner om te hebben.
Ja, oude huizen en dingen die voorbij gaan. gelukkig heb jij de herinnering.

Lieve groet
Hermine

kienkele zei

Dag Jayne, wat een prachtig verhaal en wat verschrikkelijk zonde dat zo´n oud pand en de waarschijnlijk prachtige tuin gesloopt moet worden. dat jij blij wordt van al die mooie apothekerspotten, dat kan ik me helemaal voorstellen. Veel plezier ermee. Fijne zondag, lieve groet, Tineke

APL Living zei

O, wat leuk als je nog even door zo'n oud pand mag struinen en dan ook nog zoiets moois vind! Zo zie je maar de een een graag de ander traag.
Erg leuk hoor, wees er zuinig op.
groet Arlette

Anoniem zei

Onze huisarts was dokter Oskam in Venhuizen. Hij had ook een apotheek aan huis...met dergelijke flesjes vol poeders, drankjes... Heel magisch vond ik dat.Ik kan de geur van de praktijk nog ruiken...
Jaren later vond ik op een rommelmarkt ook een aantal van deze flesjes. Super.

Renny zei

Dit vind ik nou zo mooi, het verhaal er achter. Wat moet je blij zijn geweest met je vondst, destijds. Echt prachtige flesjes. Ik ben er dol op.
Groetjes Renny

parels in het paradijs zei

Dag, Jayne,

De schoonheid van vieze oude flesjes moet je leren zien. Ik heb ook heel wat afgeschut met zand, vermengd met azijn om flessen schoon te krijgen. Je hebt zo te zien een mooie verzameling.
En een leuke winkel overigens.
Succes en leuk dat je mijn blog ook volgt.
Dag, Lilian

Granny's Place zei

Grappig he hoe smaken verschillen, daarom ben ik hier zo graag lekker gelijkgestemden vinden!
Groetjes Madelon

Landligt zei

Hoi Jayne,

Ik heb een verrassing voor je!
Kijk maar eens op mijn blog.

Lieve groetjes, Ingrid

ook leuk

Related Posts with Thumbnails