zaterdag 27 februari 2010

het geluk van oude apothekers flesjes.

Bij ons in het dorp stond een prachtig oud pand. Dit pand werd bewoond door een huisarts en deze had hier zijn praktijk.

De tuin rondom het huis was ontworpen door Mientje Ruys.

Het pand was zeer oud, scheef en bouwvallig maar het had mijn hart gestolen. Toen het huis in handen kwam van de zus van mijn vriendin, mocht ik voordat het zou worden gesloopt een kijkje nemen in dit prachtige pand. Ik wist dat het niet haalbaar was het te renoveren want het was zo scheef dat je bang was om te vallen met huis en al. In de oude behandel kamer was een grote kast en laten daar toch allemaal oude flesjes te staan... Ik was helemaal verkocht en aangezien de nieuwe eigenaren van het pand weinig belangstelling hadden voor deze vieze oude flesjes waren zij blij dat ik ze van deze narigheid had verlost! Nu na vele jaren kan ik nog steeds blij worden van deze mooie flesjes. Geen enkel flesje is gelijk en ook de kleur is elke keer net iets anders. Het pand en de tuin zijn niet meer maar gelukkig heb ik een fotografisch geheugen en ben dan ook blij het pand van binnen te hebben gezien. Wat blijft is de herinnering en wat mooie spullen.

woensdag 24 februari 2010

Wanneer het zonnetje zich even laat zien en vooral nu de sneeuw verdwenen is kan ik echt niet wachten op..... LENTE!
Met bloemen in de winkel, vrolijke kleuren en steeds weer nieuwe collecties die binnenstromen is het sfeertje binnen al helemaal goed. Nu nog even wat meewerking van het buitenweer en het kan niet meer stuk. Buiten in de tuin bloeien de sneeuwklokjes al volop en het maarts viooltje staat op springen. Dit heerlijk geurende paarse viooltje is voor mij echt het begin van een reeks prachtig bloeiende planten in de tuin. Deze ruikt echter ook nog heerlijk en ik heb nu eenmaal een zwak voor viooltjes. Hoe kan het ook met zo'n naam als de Zinkenviool.
groetjes van Jayne

ook leuk

Related Posts with Thumbnails