maandag 24 september 2012
Hoe komt een mens aan bepaalde eigenschappen?
Mijn creativiteit heb ik doorgekregen via mijn grootouders.
Mijn opa van moeders kant was lampen ontwerper en beeldend kunstenaar, van deze opa heb ik van alles over kleur, perspectief, kunststromingen etc geleerd.
Van oma van moeders kant heb ik geleerd ieder te nemen zoals hij of zij is en geen onderscheid te maken tussen arm en rijk. 
Mijn opa van vaders kant was rechercheur bij de politie van Amsterdam. Hij had een groot gezin te onderhouden en hielp daarom in het huishouden flink mee. Hij kon breien en knoopte kleden en kon goed koken. Oma van vaders kant was een kunstenares met naald en draad. Zij toverde de mooiste jurken onder haar trap naaimachine vandaan en maakte de mooiste truien vesten en nog veel meer. Van haar heb ik geleerd dat wat je maakt er van binnen en van buiten net zo mooi uit moest zien.
Zo heb ik van beide kanten een flinke dosis creatieviteit mogen erven en dit is toch echt een groot geschenk geweest wat ik ook weer hoop door te hebben gegeven aan mijn kinderen.

Fijne week en groetjes van Jayne

6 opmerkingen:

AweSomeLiving By Rosita de Jongh zei

mooi is dat he dat je kan zien dat je van je ouders en grootouders dingen heb mee gekregen in je genen en dat ook uit je komt, ik heb dat ook mijn opa's en oma's waren ook allebij erg crea en leefde het boeren landelijke leven alles wat natuur betreft boeide hun dat heb ik ook, mijn ene oma alles met bloemen, ik ben bloemist geworden ...mijn vader alles met fotograferen ,daar verdiep ik me ook steeds meer in ...mijn oma was kokkin nou koken is mijn passie ...en ook ik breng dit weer naar mijn kinderen .....heerlijk toch dat dat je wat doet je aan je opa of ouders terug denk ....fijne week lieve groet rosita

Nancy B. zei

Wat een leuke post Jayne, dat je de creativiteit van je opa en oma's hebt doorgekregen. Helaas is dat bij mij niet het geval. De creativiteit die ik heb (niet zo heel veel hihi) heb ik denk ik van mezelf.
Groetjes, Nancy

flowersandhome zei

Wat een mooi verhaal en wat fijn dat je van je (groot)ouders zoveel meegekregen hebt.
Groetjes,
Marian

MARIANNE zei

Mooie verhalen over je grootouders!...en hoe byzonder, dat je van allemaal iets creatiefs, en waardevols...hebt mee gekregen!
En helemaal mooi, als je daarvan dan weer iets...aan je eigen kinderen kan meegeven!

Fijne avond, en groetjes!
Marianne.

Anoniem zei

Nou wat een bekende foto van mijn vader!
Wat zou hij gezegd hebben als hij wist dat hij op internet stond?
Hij zou in ieder geval heel trots op je zijn!
Maar weet jij wel dat a.s. zaterdag 29 september,de datum is dat je Opa en Oma 80 jaar geleden getrouwd zijn!
Voor mij een reden om een grote bos chrysanten te kopen(die kreeg Oma altijd van Opa).
Heel veel liefs,tante Han

Huis, Tuin en Quilt zei

Hoi Jayne,

Leuk om zo te zien dat jij van je opa's en oma's heb geërfd. Voor mij ook weer een stukje herkenning. Zo leuk!!!

Groetjes, Susan.

ook leuk

Related Posts with Thumbnails